«Еко, а не Его» – фестиваль Джаз Коктебель спробує зупинити зміни клімату

Фестиваль Джаз Коктебель, ЕкоКлуб «Зелена Хвиля» та КліматІнфо розробили екологічну програму, щоб поширювати знання про свідоме ставлення до довкілля та зменшувати викиди парникових газів від фестивалю.

У співпраці з кліматичними активістами, організатори популярного фестивалю Джаз Коктебель навчатимуть відвідувачів сортувати відходи, виготовляти еко-торби та готувати їжу на сонячній енергії. Ці та інші приємні цікавинки відбуватимуться всі чотири дні фестивалю на еко-майданчику, на відомому Коктебельському пляжі в рамках проекту «Еко, а не Его». Тут же відвідувачі зможуть лишити свою дитину на 1-2 години в альтернативному дитячому садку. В цьому садку дітей навчатимуть елементам екологічного життя.

Джаз Коктебель був «зеленим» з самого заснування. І наголос на відповідальному ставленні до довкілля завжди був важливою частиною нашого спілкування з аудиторією, – говорить Кирило Млинарич, виконавчий директор фестивалю, – Ми щасливі, що кількість однодумців щороку зростає. В цьому році до нас приєднались ЕкоКлуб «Зелена Хвиля», КліматІнфо та Посольство США. Я б дуже хотів, щоб наш фестиваль став локомотивом «озеленення» і активізації громадянського суспільства Криму і всієї України!

Окрім освітньо-розважальної програми, екологічна команда фестивалю готує дослідження кількості викидів парникових газів від цього заходу. Парникові гази – винуватці антропогенних змін клімату – виділяються в результаті виробництва електроенергії, транспортування обладнання та учасників, розкладу органічних відходів. Дослідники обчислять, наскільки саме фестиваль шкодить довкіллю. Дослідження проводиться в рамках проекту КліматІнфо „Зелені свята – Більше музики, менше СО2”.

Ми виділимо фактори, що спричинюють найбільшу кількість викидів парникових газів, – каже Юлія Маклюк, координатор проекту, – Після цього ми зможемо розробити економічно обґрунтовану програму зменшення викидів у наступні роки фестивалю.

Організатори сподіваються, що в наступному році зможуть зменшити викиди парникових газів від фестивалю на 10%. «Цього можна досягти за рахунок енергозбереження, відновлюваних джерел енергії, використання автобусів замість приватних авто»,- коментує Кирило Млинарич.

Традиційні для Джаз Коктебелю екологічні волонтери знову допомагатимуть у підтриманні чистоти на території фестивалю. В знак подяки вони отримають футболки, а найактивніші – безкоштовні квитки на концерти.

Фестивалі – чудове місце для екологічних ініціатив. Тут люди відкриті для нового, ідеї поширюються дуже швидко, – каже Юлія Маклюк, – Окрім того, завжди приємно усвідомлювати, що розважаючись на якісному фестивалі, ти не шкодиш довкіллю.

Оголошення з програмою еко-майданчика шукайте на фестивалі.

Проект відбувається за підтримки Фонду демократії Посольства США в Україні.

Пакети для сміття з біо-пластику та інші ресурси для прибирання безкоштовно надає Корпорація «Біосфера», котра вже вдруге підтримує ініціативи ЕкоКлубу «Зелена Хвиля».

Еко-торби для майстер-класів та подарункові рюкзаки виготовлені ТОВ “Промотекс”.

Для контактів:
Юлія Маклюк,
координатор екологічних проектів
097 144 03 12
yuliya.makliuk at gmail.com

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6