Не дай парниковим газам знищити наше майбутнє! Акція під міністерством охорони навколишнього природного середовища.

З самого ранку в понеділок, 10 грудня 2007 року , близько 20 волонтерів звернулися до Міністерства Охорони Навколишнього Середовища України в місті Києві із мирним закликом до прозорої реалізації механізмів Кіотського протоколу, ефективних і конструктивних міжнародних переговорів з приводу зниження викидів парникових газів на конференції ООН зі зміни клімату, що проходить на о.Балі (Індонезія) з 3 по 14 грудня 2007 року.


Київські екологи  зустрічали працівників міністерства плакатами: «НЕ ДАЙ ПАРНИКОВИЙ ГАЗАМ ЗНИЩИТИ НАШЕ МАЙБУТНЄ», «СПРИЯЙ ПРОВЕДЕННЮ КОНСТРУКТИВНИХ МІЖНАРОДНИХ ПЕРЕГОВОРІВ» та листівками з питанням «Що ТИ зробив, аби зупинити зміни клімату?!!», нагадуючи їм про те, що Україна залишається в 20-ці найбільших забруднювачів світу парниковими газами та є першою в світі за неефективністю використання енергії.

Акція заохочена Національним Екологічним Центром України у рамках Глобальної Кліматичної Кампанії, в якій беруть участь 86 країн. Подібні акції було проведено протягом останніх кількох днів по всьому світу з метою покращення кліматоохоронної політики.

Україна підписала Рамкову Конвенцію ООН про зміни клімату і ратифікувала Кіотський протокол, чим взяла на себе певні зобов’язання стабілізувати викиди парникових газів і водночас отримала можливості залучення додаткових коштів на виконання проектів модернізації промислових та комунальних підприємств, які несуть одночасно позитивний економічний ефект і ведуть до зниження викидів не тільки парникових газів, а й інших забруднюючих речовин.

В офіційній позиції делегації України на міжнародних переговорах ООН зі зміни клімату, йдеться про зниження до 2020 року викидів парникових газів на 20-30% від рівня 1990 року. Зараз викидається лише 45% від рівня 1990. отже, позиція України передбачає лише стрімкий ріст (півтора рази) викидів!

Рівень викидів парникових газів при сталому економічному розвитку має бути стабілізовано на рівні 2007 року (0% збільшення/рік)

За додаткової інформацією звертайтеся до координатора проекту:

Поліна Рибачук. Тел: +38097 571 42 41,

Email: polina.rybachuk [ -at- ] gmail.com

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6