В Дніпродзержинську продовжується боротьба з кліматичною несвідомістю

В Дніпродзержинську продовжується боротьба к кліматичною несвідомістюВ Дніпродзержинську за ініціативою екологічної організації «Голос Природи» стартувала інформаційна робота, спрямована на підвищення рівня обізнаності населення в області зміни клімату. Просвітницька діяльність у формі лекцій проводиться еко-активістами серед учнів старших класів місцевих шкіл. Організація «Голос Природи» поставила мету проінформувати більше 3000 школярів. Інформаційна робота в школах проводиться при активній участі та підтримці управління освіти і науки міської ради.

На думку організації «Голос Природи», Україна залишається країною, в якій дитяче і доросле населення недостатньо обізнане про причини та наслідки зміни клімату. Організація «Голос Природи» співпрацює з місцевими школами з перших днів свого існування (з 1999року). Востанні роки ця робота ведеться разом з управлінням освіти і науки, що значно підвищує ефективність інформування. В поточному році робота зі школами ведеться у рамках спеціальної програми, складеної спільно з управлінням освіти. В рамках програми заплановано читання лекцій серед старшокласників, формування «кліматичних агітбригад», інформаційна робота з учнями молодших класів, проведення тематичного конкурсу творчих робіт та акцій з прибирання сміття на природних територіях. Всі заплановані заходи реалізуються за рахунок ресурсів шкіл та позабюджетних коштів, наданих організацією «Голос Природи». В реалізації програми приймає участь 9 навчальних закладів, серед яких середні школи № 3, 7, 19, 21, 28, 29, 35, 37, 39.

Читання лекцій та формування «кліматичних агітбригад» проводиться командою еко-активістів«Голос Природи», до якої увійшли: Панкратова Дар’я, Кучерява Марія, Рєзнік Анастасія, Рибалка Олександр, Куліков Олег.

При виникненні запитань пропонуємо звертатися до координатора лекторської групи Юлії Янченко (за телефоном 098 3264294).

Джерело: voice.dp.ua

Захід здійснюється в межах проекту Climate Forum East Кліматичний форум східного партнерства

за підтримки Image3

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6