Перша ВЕС західної України виведена на повну потужність

ua-ves7 жовтня на Львівщині у Старосамбірському району була офіційно відкрита друга черга ВЕС «Старий Самбір-1». На сьогодні вітроелектростанція, загальною потужністю 13,2 МВТ, складається із 4 вітротурбін V 112 номінальною потужністю 3, 3 МВт виробництва датської компанії Вестас. Очікується, що щорічно ВЕС буде виробляти біля 36,0 млн кВт годин екологічно чистої електроенергії.

За словами Олега Синютки, голови Львівської облдержадміністрації відкриття другої черги ВЕС є насправді знаковим днем не лише для Львівщині, но й для України “Ми крок за кроком укріпили свою армію і це напевно було найголовнішим. Люди, які це зробили повинні мати достойне життя. А достойне життя – це є робота, це є незалежність і в тому числі енергетична незалежність. Я втішений що сьогодні ми вперше тут на Львівщині будемо мати екологічно чисту енергетику і ми внесли свою краплинку в енергетичну незалежність України”.

Звертаючись до місцевої громади директор компанії Еко-Оптіма Максим Козицький наголосив на важливості співпраці між місцевими громадами та компанією, що реалізує проект: “Люди Старосамбірщині, щиро дякую за те, що Ви в нас повірили і допомогли нам. Ви справді тут збудували промисловий об’єкт, яким можна пишатися”.

“Кожна встановлена в Україні сучасна вітротурбіна, кожний сучасний енергогенеруючий об’єкт, що використовує місцеві відновлювані джерела енергії – це суттєвий крок до енергонезалежності країни. ВЕС “Старий Самбір -1” є яскравим прикладом виконання Україною своїх міжнародних зобов’язань в рамках Паризької угоди, ратифікованої Верховною Радою України в цьому році”, -зазначив Андрій Конеченков, голова правління УВЕА, віце-президент Всесвітньої вітроенергетичної асоціації.

ВЕС “Старий Самбір-1” реалізована спільно з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) та Фондом чистих технологій Світового Банку (СБ). У планах компанії «Еко-Оптіма» на найближчі роки реалізація таких вітроенергетичних проектів як ВЕС «Старий Самбір-2», Сколівська ВЕС та Сокальський вітропарк.

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6