Відео з акції «Світовий Банк не повинен керувати кліматичними грошима», м. Познань, 9 грудня 2008 р.

Познань, Польща, 9 грудня 2008 – Демонстрація проти надання Світовому Банку права контролю над кліматичними фондами пройшла на переговорах ООН зі змін клімату.

Борці за кліматичну справедливість влаштували яскраве театральне шоу, в якому Світовий банк на ходулях чавив бідні країни, що розвиваються, чорними мішками грошей. Під марш барабанів репетували: «СВІТОВИЙ БАНК – РУКИ ГЕТЬ ВІД КЛІМАТИЧНИХ ГРОШЕЙ!»

Раніше 142 організації з усього світу постали категорично проти того, щоб Світовий Банк керував фінансами які виділятимуть для запобігання змінам клімату та пом’якшенню їх наслідків.

На переговорах ООН зі змін клімату наразі тривають палкі дискусії стосовно мільярдів доларів, які індустріалізовані країни мають передати націям, що розвиваються. Це дозволить малозабезпеченим країнам адаптуватися до наслідків глобальних змін клімату і будувати економіку з низькими викидами парникових газів. Наразі обговорюється, як варто керувати цими грошима.

Детальніше про акцію у прес-релізі: “Світовий Банк не повинен керувати кліматичними грошима”

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6