Клімат майбутнього без загрози для життя!

З 1 по 14 жовтня Робоча Група громадських екологічних організацій України з питань зміни клімату провела інформаційний тур “Клімат майбутнього без загрози для життя!”, який пройшов через міста: Черкаси, Дніпродзержинськ, Донецьк, Єнакієво, Артемівськ, Кривий Ріг, Рівне, Хмельницький. 

Координатором тура виступила Дніпродзержинська громадська екологічна організація “Голос Природи”. 

Інформаційний тур мав на меті донести до широкого загалу інформацію про важливість проблеми глобальних кліматичних змін та продемонструвати конкретні шляхи вирішення цієї проблеми починаючи з простих дій, які може зробити кожен з нас, аби зменшити негативний вплив на клімат планети. 
У проекті взяли участь більш ніж 10 екологічних організацій, які є членами Робочої групи неурядових екологічних організацій України з питань зміни клімату. 

У кожному місті туру була проведена інформаційна акція, центральною подією якої стало відкриття мистецької експозиції, що символізує небезпеку зміни клімату. Основними складовими експозиції були художня інсталяція, виставка фото, приклади кліматоохоронних та енергозберігаючих проектів. 

Проблема зміни клімату не є широко знаною у нашій країні. Проте зміна клімату може мати тяжкі наслідки для України, зокрема збільшення кількості природних катастроф: повнів, ураганів, посух та інше. Погодні негаразди останніх років підтверджують серйозність наслідків зміни клімату. Головна причина зміни клімату – у викидах так званих парникових газів, які утримують зайве тепло в атмосфері планети На думку організаторів інформаційного туру “Клімат майбутнього без загрози для життя!” в Україні існує значний потенціал зниження викидів шкідливих газів. 

Крім захисту клімату, зниження викидів парникових газів може залучити інвестиції до економіки України. “Ратифікувавши Кіотський протокол Україна може отримати ефективні та чисті технології, які вкрай необхідно впроваджувати в українську економіку. Інвестуючи кошти у проекти підвищення ефективності виробничих процесів, наша держава не тільки заощадить ресурси, але й зробить глобальний крок на зустріч захисту клімату на планеті, ” сказав Євген Колішевський, виконавчий директор Дніпродзержинської екологічної організації “Голос Природи”, координатор інформаційного туру. 

Результати інформаційного туру: 

  •  було зібрано 5 000 підписів мешканців українських міст під зверненням до Голови міжвідомчої комісії з питань зміни клімату, віце-прем’єр Міністру України Дубині О.В.. Основні вимоги звернення – це ратифікація Кіотського протоколу, впровадження енергоефетивних технологій, розвиток альтернативної енергетики, збереження лісів;
  •  громадськість була зацікавлена в інформації про зміну клімату, що підтверджують зібрані звернення ;
  •  екологічні організації знайшли нових прихильників, що сприятиме розвитку та укріпленню громадського руху в країні;
  •  координатори туру отримали запрошення провести подібні заходи в інших містах України;
  •  з’явились нові організації, що бажають прийняти участь у роботі Робочої Групи громадських екологічних організацій з питань зміни клімату. 

Інформаційний тур “Клімат майбутнього без загрози для життя!” дав змогу всім небайдужим до проблем довкілля отримати докладну інформацію щодо кліматичних змін та дізнатися про можливі шляхи вирішення цієї проблеми. 

Організатор акції, Робоча група НУО України з питань зміни клімату, закликає Уряд України та всіх співгромадян підтримати інформаційний тур і зробити все можливе для запобігання зміні клімату – на рівні держави та власними зусиллями кожного. 

Час діяти! Немає часу чекати! 

За додатковою інформацією звертайтеся: Євген Колішевський, “Голос Природи”, телефон у Дніпродзержинську (380 5692)-94449, Наталка Вишневська, “Голос Природи”, телефон у Києві – (380 44) 238-6260 – координатори інформаційного туру “Клімат майбутнього без загрози для життя!”, e-mail: infotour [] ukr.net

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6