Клімат майбутнього без загрози для життя! (2002)

У вересні 2002 року члени РГ НУО провели інформаційний тур "Клімат майбутнього без загрози для життя!" містами Черкаси, Дніпродзержинськ, Донецьк, Артемівськ, Єнакієво, Кривий Ріг, Рівне, Хмельницький.

Інформаційний тур мав на меті донести до української громадськості причини, наслідки та шляхи вирішення проблеми зміни клімату, сприяти ратифікації Кіотського протоколу, залучити місцеві адміністрації до конкретних дій щодо зменшення негативного впливу діяльності людини на клімат через приклади реально діючих кліматоохоронних та енергозберігаючих проектів в Україні, висвітлити позицію неурядових екологічних організацій в засобах масової інформації.

Преc-реліз

В проекті прийняли участь більш ніж 10 НУО України. Серед активних учасників були: Національний екологічний центр України, “Зелений Світ”

(Черкаси), “Голос Природи” (Дніпродзержинськ), Еколого-культурний центр “Бахмат” (Артемівськ), “Зелений Світ” Тернівського району (Кривий Ріг), НУО “Єдність” (Єнакієве), “Екоклуб” (Рівне), Хмельницьке обласне товариство природи.

Центральною подією туру в кожному місті було відкриття мистецької експозиції, що символізувало небезпеку зміни клімату. Основними складовими якої були художня інсталяція, виставка фото, друковані інформаційні матеріали, які розповсюджувалися серед відвідувачів виставки.

Організатори туру збирали звернення від громадян до Уряду України щодо прискорення процедури ратифікації Кіотського протоколу та впровадження в економіку країни енергозбережуючих технологій, розвитку альтернативної енергетики.

Результатами інформаційного туру стали:

  • 5000 звернень мешканців українських міст до Голови Міжвідомчої комісії з питань зміни клімату – Дубині О.В.;
  • екологічні організації, які знайшли нових прихильників, що сприятиме розвитку та укріпленню громадського руху в країні;
  • координатори туру отримали запрошення провести подібні заходи в інших містах України;
  • нові організації, що бажають прийняти участь у роботі Робочої Групи громадських екологічних організацій з питань зміни клімату;
  • 24 публікації в місцевих засобах масової інформації та 4 відеосюжети, які висвітлили Позицію Робочої групи щодо діяльності Уряду України по вирішенню проблеми зміни клімату.
Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6