Ал Гор закликає США за 10 років змінити енергетику

Колишній американський віце-президент, лауреат Нобелівської премії Ал Ґор закликав американців впродовж десятиліття відмовитися від електроенергії, яку виробляють за допомогою викопного палива.

Ґор назвав ненормальним становище, коли США, як він висловився, беруть гроші в Китаї для того, щоб спалювати нафту з Близького Сходу і сприяти таким чином глобальному потеплінню.

Він зазначив, що це завдання за складністю дорівнює першому польоту людини на Місяць, але критики говорять, що США не здатні відмовитися від викопного палива за 10 років.

Ал Ґор ніколи не боявся подавати своє бачення світу, яке на один крок випереджає думку пересічних американців, і в цей рік, рік президентських виборів, він хоче, щоб довкілля залишилося важливим питанням для виборців.

В промові у Вашингтоні він закликав американців бути хоробрими і за 10 років відмовитися від електрики, яку отримують через спалення викопного палива. Ґор вважає, що США можуть перейти на енергію вітру, сонця та інші поновні види енергії.
Він також наголосив, що США досягли найбільшого успіху, коли приймали й відповідали на довготермінові проблеми і завдання, такі як план Маршалла з відбудови Європи після війни чи політ на Місяць.

Політик, який отримав Нобелівську премію миру за свою просвітницьку роботу щодо змін клімату, сказав, що це – подібний виклик.

Що б не думали про десятирічку Ала Гора кандидати на президентство Барак Обама та Джон Маккейн, здається, обидва вони згодні з потребою працювати над питаннями довкілля.

greenparty.ua за матеріалами bbc.co.uk

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6