Метеоекспедиція-2014 для юних синоптиків

meteo-training001з 27 липня до 2 серпня 2014 року у Поліському заповіднику, що розташований на півночі Житомирщини (с. Селезівка Овруцького району) проведено Метеорологічну експедицію, учасниками якої стали діти.

В програмі були представлені лекції та практичні заняття, протягом яких юні дослідники власноруч працювали із метеорологічними приладами, синоптичними картами, створюючи власний метеопрогноз.

Під наставництвом ініціативних та досвідчених фахівців Українського гідрометеорологічного інституту з відділів фізики атмосфери та синоптичної метеорології, а також учасників експедицій в Антарктику, діти поринули у світ науковця-синоптика, здійснюючи уявну подорож в Антарктиду та вимірюючи показники метеорологічних параметрів. Ця подорож лишила приємні спогади в серцях учасників.

meteo-training002

meteo-training003
Упродовж експедиції діти відвідали екологічні стежки заповідника, дізнатися про давні древлянські традиції, побувати на справжньому ритуальному капищі, допомогли бобрам будувати греблю, побачили вересовища і скуштувати вересовий мед, та дізнались і спробували ще багато чого цікавого.
Завершальним етапом метеорологічної експедиції було підведення підсумків за результатами лекцій і практичних занять і найголовніше – нагородження всіх учасників!

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6