Французів зобов’яжуть створювати сади та сонячні панелі на даху

3064715-300Нещодавно у Франції прийняли закон, який зобов’язує комерційні організації створювати на дахах своїх будівель сади чи сонячні панелі.

Як повідомляє Myscienceacademy.org, рослини створюють ізолюючий ефект, аби допомогти зменшити кількість необхідної для нагрівання чи охолодження будинку, енергії.

Крім того, рослини поглинають дощову воду і запобігає її відтоку. А ще, такий сад – домівка для маленьких створінь і він наближає нас до природи. Поєднання сучасного суспільства із природою – це те, що необхідно містам сьогодні.

Раніше французькі екологи-активісти хотіли, аби такі сади покривали весь дах. Але все-таки вирішили почати з його частини, аби подивитися як це працюватиме.

Що стосується сонячних панелей, то вони, звичайно, зменшують кількість витраченої енергії та є тим енергетичним джерелом, яке постійно відновлюється.

Ця концепція уже має популярність у деяких країнах світу, зокрема у Німеччині та Австралії, а також у Торонто (Канада).

В Україні теж є потяг до альтернативних джерел енергії. Зокрема, українець Валерій Самойлов збудував цілий будинок, який економить енергію. Для утеплення Валерій використав чисту целюлозу, а підлога підігрівається від печі на дровах. Відтак узимку тут досить тепло.

Обігрів будинку впродовж трьох опалювальних сезонів обійдеться всього у 2 тисячі гривень. Сім`я Самойлових невдовзі очікує поповнення, тож господар вирішив добудувати ще один купол.

А ще раніше, дніпропетровські студенти гірничого інституту презентували автомобіль, що працює на сонячній енергії.

Без дозаправки машина “бігає” годину, після чого, потрібно, щоб вона постояла під сонцем хвилин 15-20. За цей час батареї зарядять акумулятор – і можна далі відправлятися в дорогу.

Джерело: “Українська правда. Життя

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6