Концентрація СО2 у повітрі досягла критичного рівня

Концентрація СО2 у повітрі досягла критичного рівняНавесні 2015 року показник концентрації СО2 в атмосфері планети перевищив позначку в 400 одиниць на мільйон одиниць повітря. Про це повідомляє Всесвітня метеорологічна організація (ВМО). Експерти зі зміни клімату застерігають, що людству вкрай необхідно зменшити викиди СО2 в атмосферу, оскільки це може призвести до незворотних змін на планеті.

Наразі рівень СО2 в атмосфері на 43% перевищує показники доіндустріальної епохи. В період між 1990 і 2014 роками дія парникового ефекту виросла на 36%. Це пов’язано зі збільшенням росту викидів вуглекислого газу (CO2), метану (CH4) і оксиду азоту (N2O). Ці гази дедалі інтенсивніше виділяються через викиди від транспорту, промисловості, сільського господарства й інших секторів економіки. При цьому в результаті масового знищення і деградації природних екосистем знижується їх здатність поглинати і «переробляти» шкідливі викиди.

«Щороку ми фіксуємо нові рекордні показники концентрації вуглекислого газу в атмосфері. Часу для вирішення проблеми клімату залишається все менше. Щоб скоротити викиди парникових газів і зупинити ріст середньорічної температури в контрольованих межах, діяти необхідно НЕГАЙНО. CO2 загроза невидима, але реальна. Збільшення концентрації цього газу в атмосфері загрожує підвищенням температури, ростом окислення океанів і новими екстремальними природними катастрофами» – говорить Генеральний секретар ВМО – Мішель Жарро.

 
29 листопада у Києві, а також у багатьох столицях світу пройдуть Кліматичні марші. Ці вуличні акції зберуть усіх небайдужих до змін клімату. Вийшовши на вулиці, активісти хочуть привернути увагу політиків до проблеми збільшення концентрації парникових газів та необхідності негайного вживання заходів по зниженню їх викидів.

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6