НЕЦУ оголошує конкурс грантів на документування локальних заходів з адаптації до зміни клімату

documentalistНаціональний екологічний центр України оголошує конкурс грантів на документування локальних заходів з адаптації до зміни клімату у рамках програми «Climate Forum East II» (CFE II), що реалізується за підтримки ЄС, Австрійської агенції з розвитку та Австрійського Червоного Хреста.

До участі у конкурсі запрошуються громадські організації, які мають досвід у створенні інформаційних матеріалів та роботі з місцевими громадами над подоланням суспільних проблем.

Очікується, що у рамках гранту буде здійснена наступна діяльність:

  1. Розробка промо-роликів, що демонструють процес впровадження локальних заходів з адаптації в громадах, де реалізовуються проекти в рамках програми CFE II (відповідно до технічного завдання)
  2. Розробка та друк письмових матеріалів (у формі кейс-стаді), що описують досвід розробки планів адаптації громади до зміни клімату та впровадження практичних проектів з адаптації до зміни клімату в чотирьох громадах, де реалізовуються проекти в рамках програми CFE II (відповідно до технічного завдання)

Вітається включення до проектної заявки діяльність з організації та проведення заходів з популяризації створених інформаційних матеріалів (проведення прес-конференцій, презентацій, розміщення релізів у медіа).

Цільовими групами підготовлених матеріалів та реалізованих заходів мають стати місцеві активісти, представники громадських організацій та місцевих органів влади. Очікується, що завдяки підготовленим матеріалам та реалізованим заходам цільові групи стануть більш вмотивованими впроваджувати заходи з адаптації до зміни клімату, аналогічні реалізованим у рамках проекту.

Громади, в яких реалізовуються проекти з адаптації до зміни клімату в рамках програми CFE II:

  • м.Кам’янське Дніпропетровської області
  • с.Орлівка Ренійського району Одеської області
  • смт Івано-Франкове Яворівський район Львівської області
  • с. Богдан Рахівського району Закарпатської обл.

Максимальна сума гранту становить 250 000 грн.

Детальніше – в додатках.

Термін подачі заявок до 20 грудня 2016 року (23.59 за київським часом). Заявки, подані після вищевказаного терміну, не будуть представлені на розгляд конкурсної комісії.

Всі учасники конкурсу, які представили свої пропозиції в межах зазначеного терміну, будуть поінформовані про прийняте рішення після 20 грудня 2016 року.

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6