Звернення української громадськості про підтримку участі США в Паризькій Угоді

У зв’язку з можливим початком перегляду Сенатом Сполучених Штатів Америки рішення про підписання та ратифікацію Паризької Угоди, Українська кліматична мережа просить представників влади України звернутись до високоповажних Сенаторів із закликом зберегти участь США в Паризькій Угоді. Можливий вихід США з Паризької угоди, по-перше, значно ускладнить досягнення глобальної мети по запобіганню незворотних змін клімату спільними зусиллями міжнародної спільноти, а по-друге, не буде діяти в інтересах розвитку США.

США є другим найбільшим після Китаю джерелом парникових газів, відповідаючи за 15% глобальних викидів у 2016 році. Губернатори 12 штатів у спільній заяві вже зазначили: “Відмова від глобального лідерства у сфері чистої енергетики буде величезною втратою можливостей, поставивши нас у невигідне положення і потенційно закріплюючи за нами технології й економічні шляхи, що стають все більш застарілими, в той час як Китай і Індія отримуватимуть вигоду від свого лідерства у сфері низковуглецевого розвитку.

Україна однією з перших ратифікувала Паризьку угоду і підтримує її ідеї. Необхідні зусилля усіх країн, щоб зберегти глобальний характер угоди, і наша держава не має лишатися осторонь.

Додаткова інформація про близькість виходу США з Паризької угоди:
(#1) http://www.mcclatchydc.com/news/politics-government/article148197214.html

(#2) http://www.politico.com/story/2017/05/02/paris-climate-trump-237905

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6