Для Українців розробили мультимедійний посібник про сталий розвиток та екологічні права громадян

Для Українців розробили мультимедійний посібник про сталий розвиток та екологічні права громадянМультимедійний посібник “Крок за кроком” для України розроблений задля підвищення громадської обізнаності зі сталим способом життя, екологічними правами громадян та змінами, які люди можуть робити у своєму щоденному житті для того, щоб сприяти більш сталому розвитку українського суспільства. Матеріали посібника стануть в нагоді освітянам, студентам, громадським просвітницьким організаціям та українським родинам.

Адже, за словами самих розробників, посібник розрахований не тільки на використання працівниками формальної освіти, а передбачає широке залучення до просвітницького процесу всіх небайдужих і поза програмами офіційної школи.

Усі матеріали подані українською, англійською та російською мовами та є в вільному онлайн – доступі.  
“Крок за кроком” розроблявся в рамках програми “Місцеві Ініціативи для Сталої України” (LINK), яку впроваджує в Україні Регіональний екологічний центр для Центральної та Східної Європи (РЕЦ).

Члени Української кліматичної мережі – міжнародна благодійна організація “Інформаційний центр “Зелене досьє” стали партнерами програми. Команда вже провела серію ознайомчих тренінгів щодо роботи з матеріалами та використання їх у просвітницькій діяльності. Понад 100 осіб, зацікавлених в ефективному поширенні інноваційних методів освіти для сталого розвитку стали учасниками тренінгів, в Лубнах, Івано-Франківську, Косові та Фастові.

А заключна зустріч проекту відбулася в Орхуському інформаційно-просвітницькому центрі (Міністерство екології та природних ресурсів України). До неї долучилися викладачі столичних університетів, фахівці з Державної екологічної академії, Київської дитячої Академії мистецтв, Академії педагогічних наук, експерти міжнародних проектів, представники всеукраїнських та мережевих організацій, які працюють в галузі освіти для сталого розвитку.

Гарною новиною є те, що команда проекту має невеличкий резерв флеш – носіїв з усіма матеріалами. Тож за потреби їх можна отримати на замовлення в «Зеленому досьє». Організатори закликають писати на пошту: greendossier@gmail.com 

Докладніше про мультимедійний посібник та його розділи можна дізнатися сайті “Зелене Досьє”

 

“Крок за кроком” стаємо блище до сталої енергонезалежної країни.

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6