Найшвидше океан нагрівається коло Японії

Океан навколо берегів Японії нагрівається швидше, ніж в інших частинах світу, – повідомляє Японська метеорологічна агенція. Температура поверхневих вод навколо центрального, західного та східного узбережжя Японії за останнє століття піднялася на 0.7-1.6 градусів за Цельсієм (температура океану в інших частина світу зросла в середньому на 0.5С). Підвищення температури особливо помітне коло узбережжя префектури Акіта, на північному сході найбільшого острову країни Хонсю. Проведені дослідження спиралися на кліматичні дані, які збиралися з кінця 19 століття.

Агенція повідомляє, що ці зміни можуть відбуватися через глобальне потепління: «Ділянки моря, де проводилися дослідження, надто малі, щоб можна було сказати напевне, чи підвищення температури води цілком залежить від глобального потепління. Ще рано судити про те, чи Японія постраждає більше за інші частини світу». Серед можливих наслідків температурних змін кліматичні експерти називають підвищення коливання атмосферного тиску, що в свою чергу призведе до посилення тайфунів, від яких регулярно потерпає Північно-Східна Азія.

За матеріалами http://www.reuters.com/

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6