Чиновникам передали думки українців щодо змін клімату

Екологічні активісти передали чиновникам банер із думками українців щодо змін клімату. Банер передали співробітникам Національного агентства екологічних інвестицій, яке є головним органом України у вирішенні питань глобальних змін клімату.

На двометровому банері – фотографії з пропозиціями людей, записаними під час акції „Зміни себе, а не клімат!” до Дня кліматичних дій у субботу, 4 грудня, на Майдані Незалежності. „Я готовий їздити на велосипеді, якщо будуть обладнані велодоріжки”, „Я готова саджати дерева у парках, якщо їх не будуть вирубувати”, „Я готова їздити на електричному автомобілі та сортувати заводу сміття”, „Ми готові відмовитися від використання пластикових пакетів” – такі пропозиції українців отримали представники Нацекоінвестагентства.

„Українці готові змінювати своє повсякденне життя заради підтримання екологічного балансу, – пояснила організатор акції „Зміни себе, а не клімат!” Любов Єремічева, яка передавала банер. – Ми передали Нацагентству фотографії, котрі засвідчують турботу простих людей про клімат”.

„Учасники акцій не тільки беруть на себе відповідальність за стан довкілля, а і закликають владу підтримати їх дії на національному рівні, – каже Христина Рудницька, координатор програм зі зміни клімату Національного екологічного центру України. – Саме тому люди відзначали, що готові, наприклад, їздити на роботу на велосипеді, якщо будуть обладнані велодоріжки. Або сортувати сміття, якщо будуть спеціальні контейнери”.

Довідка:

Акція „Зміни себе, а не клімат!” та передача фотографій Національному агентству екологічних інвестицій організована активістами Міжнародного кліматичного руху 350.org, екологічними організаціями з Робочої групи з питань зміни клімату, зокрема, Національним екологічним центром України, та іншими екологічними ініціативами.

Саме у цей час у Мексиці проходять міжнародні кліматичні переговори, на яких мають вирішитися напрямки кліматичної політики на найближчі роки.

Зателефонувати у Мексику українським екологам, які відстоюють позиції громадськості, можна за українським номером 044-362-32-18, через різницю у часу просимо телефонувати після 16:00.

За додатковою інформацією щодо передачі банера звертайтеся, будь ласка, до:

Любов Єремічева,
організатор акції
063-628-67-57,
jeremicheva at gmail.com

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6