Громадські організації пропонують свій варіант положення громадської

30 січня о 14.00 відбудеться друга зустріч установчих зборів громадської ради при Нац. агенції екологічних інвестицій. На першій зустрічі громадські організації відхилили запропоноване типове положення про громадські ради та виносять на другу зустріч допрацьований варіант.

Основні зміни в документі:

1. Доповнення детального переліку інформації, що повинна надаватися представникам громадської ради саме в сфері реалізації державної політики з попередження глобальної зміни клімату (проекти відповідних рішень, документація по проектах СВ на стадії їх розгляду, позиція України для міжнародних переговорів зі зміни клімату тощо).

Запопронований перелік відкритої інформації повністю відповідає нормам Орхуської Конвенції та українському законодавству.

2. Посиленням ролі громадської ради при Нац. агенції в процесі прийняття рішень шляхом винесення спірних питань на розгляд Міжвідомчої Комісії з впровадження РКЗК ООН в Україні.

Завантажити документ

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6