Прес-анонс: Рухай планету в танці

24 вересня поблизу Арки Дружби Народів в Києві відбудеться найбільший в історії України екологічний флеш-данс “Рухай Планету”. Акція під ідейним керівництвом Олександра Лещенко вже обрана ТОП-подією Міжнародного кліматичного руху 350.org на рівні Європи.

24 вересня на площу біля Арки Дружби Народів в Києві екологічні активісти проведуть акцію “Рухай Планету”. Флеш-данс, поставлений за участі головного хореографа шоу Майданс-2 Олександра Лещенко, відбудеться на підтримку глобальної кампанії проти змін клімату. Близько 200 учасників покажуть планету Земля, негативний вплив змін клімату на неї та можливі рішення цієї проблеми за допомогою танцю. Після танцю учасники та глядачі акції проведуть прибирання у парку, також їх чекає вегетаріанське частування і концерт.

Кампанія “Рухай Планету” (Moving Planet в англійській версії) є міжнародною подією, організованою людьми з 180 країн світу за ініціативи Міжнародного кліматичного руху 350.org. “Рухай Планету” складатиметься із тисяч заходів, об’єднаних концепцією руху. Марафони, запливи, хороводи, паркур, повітряні змії, танці і флеш-моби – безліч видів яскравих дійств по всьому глобусу. Логотипом акцій є стрілка, що символізує рух від бездумного споживання до збалансованого розвитку.

Мета акції – привернути увагу до зміни клімату та тих кроків, які кожен з нас має робити вже зараз, аби зупинити кліматичну катастрофу. Учасники акції також висунуть вимогу до влади України – зупинити ріст викидів СО2 до атмосфери. Акція “Рухай Планету” в Києві обрана однією з ТОП-подій кампанії на рівні Європи. 24 вересня різноманітні заходи відбудуться також в усіх областях України.

Минулого року в рамках кліматичної кампанії 350.org «10/10/10 До роботи!» українці організували більше 40 практичних екологічних акцій (утеплення будинків, висадка дерев, сортування відходів тощо) та перший у нашій країні День міжрелігійного духовного служіння за збереження життя на Землі.

Запрошуємо співробітників ЗМІ відвідати та висвітлити акцію «Рухай Планету» в Києві та регіонах України. Слідкуйте за нашими анонсами.

Контактна інформація:

Організатор акції в Києві Ольга Мончак, (096)111-25-44, olga.monchak at gmail.com
Координатори акцій в регіонах Тетяна Шевчук 097 795 15 90 tetianashevchuk at gmail.com та
Юлія Маклюк 097 144 03 12 j.mcluck at gmail.com

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6