Ринкові механізми Кіотського протоколу визнано ефективними

Представники приватного та державного сектору зібралися на цьому тижні в Києві, аби знайти шляхи для покращення ефективності ринкових механізмів Кіотського протоколу напередодні визначальної конференції зі зміни клімату у Копенгагені в грудні.

“Висновок міжнародної спільноти чіткий: зміна клімату – це глобальна загроза, яка вимагає спільної боротьби усіх країн. Так само очевидно, що боротьба зі зміною клімату потребуватиме величезних ресурсів. Ринкові механізми Кіотського протоколу, включно з механізмом спільного впровадження, це одні з небагатьох інструментів, які є у нашому розпорядженні зараз, аби допомогти залучити необхідні ресурси”, – відзначив Yvo de Boer, виконавчий секретар Ракової конвенції зі зміни клімату.

Серед іншого, учасники 6 технічного семінару з проектів спільного впровадження (який, до речі, вперше проводився в країні, де реалізуються проекти спільного впровадження) обговорювали майбутнє ринкових механізмів Кіотського протоколу після 2012 року й відзначили, що проекти спільного впровадження відіграватимуть вагому роль і надалі.

“Сторони (Рамкової конвенції зі зміни клімату ООН) вже погодилися, що ринкові механізми Кіотського протоколу – торгівля викидами, проекти спільного впровадження, механізм чистого розвитку – мають залишатися й надалі. Разом з тим, відзначивши, що ці механізми можуть бути покращені. Результати семінару дозволять визначити шляхи покращення та зробити свій внесок у позитивний результат конференції у Копенгагені”, – додав Yvo de Boer.

Джерело: Зелена Хвиля

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6