Кліматична магія в Карпатах!

З 7 по 12 червня вперше відбувся кліматичний табір для школярів із різних міст України. 20 учасників віком від 13 до 16 років провели 5 днів у прекрасних українських Карпатах у натхненному просторі Хата-майстерня. Табір був присвячений темі зміни клімату та молодіжному лідерству. Упродовж усього перебування команди стали учасниками інтерактивних тренінгів про важливість екологічних цінностей, мотивацію, комунікацію, активне слухання та роботу з владою.

“Найближчим часом світу таки доведеться вирішувати проблему зміни клімату, адаптуватись і готувати молодь до цього, підживлювати їхній інтерес, давати можливості надихнутись спілкуванням із природою та одне з одним – завдання цього табору. Ми сформуємо ціле покоління молодих кліматичних лідерів саме завдяки таким заходам! – впевнена Катерина Мірошніченко, виконавча директорка ГО “Світ Освіт”. – Сучасний світ виробляє кліматичну політику – мистецтво управління державою та суспільством під час кліматичних змін.

Українське суспільство, українська молодь має розуміти, які виклики постали перед нами як перед людством, і які рішення мають ухвалювати політичні сили для безпечного світу. Цей табір – перший крок нашої організації в формуванні таких молодіжних лідерів, які розуміють проблематику зміни клімату, її глобальні та локальні виклики і готові не лише говорити, а й діяти заради власного, більш якісного та сталого майбутнього.

Працювати з молоддю – це як спостерігати створення всесвіту. Один маленький рух – і все може піти іншим шляхом. Я дуже вдячна нашій команді, яка ризикнула взяти на себе таку відповідальність і сподіваюсь, що цей табір створив хвилі та процеси, які позитивно вплинуть на життя учасниць та учасників”

Звісно, до програми табору входив похід у гори та багато приємного відпочинку на природі, пісні під гітару та ватра. Школярі з 5 міст України, в яких раніше проходив проект “Міністерство кліматичної магії” стали однією великою командою кліматичних магів та чаклунок і тепер готові запалювати світ своєю шаленою енергією.

“Цей табір – наша мрія. Ми дуже раді, що змогли її реалізувати. Дуже хотіли провести такий захід і шукали на це кошти, але не очікували, що все станеться так швидко! Нашу ініціативу підтримав проект Сlimate Forum East II в Україні, і ми дуже вдячні нашим донорам за цю чудову можливість”, – ділиться Ольга Лаврик, голова ГО “Світ Освіт”.

Більше про проект “Міністерство кліматичної магії” за посиланням
Автор: Катерина Зайцева

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6