Еко-активісти планують переводити українські міста на 100% ВДЕ

Міжнародна мережа Climate Action Network (CAN) на дводенному тренінгу для активістів в Києві презентувала посібник з організації громадських кампаній за перехід до чистих відновлюваних джерел енергії. Екологічні активісти з Києва, Хмельницького, Рівного, Полтави та Кременчука вивчали нові методи та інструменти громадських кампаній та ділилися власним досвідом.

Українські члени глобальної мережі тепер планують власні заходи та спільну роботу для того, щоб їхні міста долучалися до глобального руху за перехід до 100% відновлюваних джерел енергії та використовували інструменти, розроблені Climate Action Network.

“Маючи інструменти ти можеш вирішити будь-яку проблему, починаючи від маленької локальної проблеми і закінчуючи дуже великим”, – каже Ірина Хитрик з Центру екологічних ініціатив “Екодія”.

По всьому світу мережа CAN об’єднує понад 1300 неурядових організацій, які відстоюють збереження клімату Землі і працюють над впровадженням відповідних заходів на державному та приватному рівнях. Мережа також CAN допомагає координувати роботу своїх членів навколо міжнародних кліматичних переговорів РКЗК ООН.

Climate Action Network просуває на глобальному рівні концепцію Енергетичного Переходу і прагне, щоб якомога більше окремих установ, підприємств, міст і країн прийняли на себе публічне зобов’язання здійснити перехід до 100% відновлюваної енергії.

26 квітня CAN опублікувала інтерактивний навчальний посібник, покликаний допомогти всім, хто працює в напрямку повномасштабного розгортання відновлюваної енергетики, інновацій та енергоефективних технологій.

Джерело: ecotown.com.ua

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6