Українські екологічні активісти вимагали тепла та енергозбереження в Україні аби зігріти бабусь

babusiБіля пам’ятника бабусі екологічні активісти з усієї України провели креативну акцію, щоб привернути увагу громадськості та майбутніх депутатів парламенту до необхідності тепло- та енергозбереження в Україні.

«Деякі кандидати так хочуть до Верховної Ради, що завішали всю країну білбордами та засипали агітацією, витративши на це мільйони. Але хто оцінить таке марнотратство, коли Україна потребує коштів на інші нагальні речі, зокрема утеплення, енергозбереження. Допомога в утепленні — набагато краща агітація, ніж промивання мізків. Ми «утеплюємо» бабусю агітками, тому що більше нічим», — стверджує організаторка акції Ольга Мончак, голова Української молодіжної кліматичної асоціації.

В акції взяли участь близько сорока активістів з різних куточків країни. Активісти показували, як можна зігріватися за допомогою друкованих політагіток, та символічно утеплювали бабусю, яка уособлює найменш соціально захищені верстви суспільства. Таким чином учасники акції висловили свій протест проти марнотратства і нераціонального використання ресурсів, у тому числі енергетичних.

«Якщо вжити належних заходів з утеплення житлового фонду та соціальних об’єктів, економія енергії на опалення складе 30-50% в залежності від стану будівлі. Для цього необхідно: якісно утеплити стіни будинків, горища, вікна у під’їздах і, власне, у помешканнях, вести постійний контроль використання енергії (в декількох містах України впроваджено електронну систему моніторингу витрат електроенергії, її використання по всій країні дозволило б знизити витрати енергоресурсів на 2%), — говорить експерт з енергоефективності організації «Екоклуб» Дмитро Сакалюк.

«Марнотратство у тому, що через незадовільний стан житлового фонду і соціальних об’єктів ми маємо величезні втрати тепла. Ситуацію можна покращити навіть встановленням недорогих склопакетів, але встановлення має бути виконане якісно», — стверджує фахівець з енергоефективності, Ілля Єременко, «Екоклуб» м. Рівне.

Акція «Зігрій бабусю!» відбулася в рамках третього всеукраїнського форуму «Енергія змін», який цього року присвячений енергоефективності. Під час форуму молодь з усієї країни працює над всеукраїнською просвітницькою кампанією з енергоефективності та енергозбереження. Зараз це національний пріоритет.

За більш детальною інформацією звертайтесь до:
Ольги Мончак
Голови Української молодіжної кліматичної асоціації
096-111-25-44
nevertricky AT gmail.com

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6