Енергетичні плани міст можуть вивести країну на новий рівень економічного розвитку

Члени Української Кліматичної Мережі «Екоклуб» та партнери – Реанімаційний пакет реформ запрошують на експертне обговорення енергетичних планів міст України. Громадські незалежні експерти проаналізували Плани дій сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР) Кременчука, Полтави, Рівного, Івано-Франківська та Хмельницького. Результати свідчать, що ці важливі стратегічні документи можуть бути рушійною силою змін у муніципальній енергетиці вже в найближчі роки.
ПДЕСР – обов’язковий до виконання план українських міст, що підписали Європейську ініціативу “Угода Мерів”, який дозволяє розвивати “зелену” економіку та залучати європейські інвестиції. Та чи використає влада потенціал у повній мірі? Від цього залежить чи будуть енергетичні плани справді дієвими та інноваційними, або ж залишаться не використаними шансами на папері.

Запрошуємо медіа, представників урядових структур та громадські організації на публічну презентацію громадського аналізу енергетичних планів п’ятьох міст країни.

Час, місце проведення: 31 травня. м.Київ, вул.Ольгинська, 6, 2 поверх, офіс. 21. Початок о 9:30

Під час події експерти представлять основні висновки та результати оцінки, а також подадуть своє бачення щодо наступних питань:

– Як наявність ПДСЕР впливає на порядок денний міста?

– Чому у подібних за розміром та розвитком містах ПДСЕР такі різні за якістю?

– Як Угода Мерів має розвиватися в Україні та чи має вона охоплювати такі складні для міст сектори як промисловість і транспорт?

– Що потрібно для того аби органи місцевого самоврядування стали новими лідерами в енергетичній політиці країни?

Запрошені спікери: Святослав Павлюк (Виконавчий директор Асоціації Енергоефективних Міст України), Олександр Симчишин (мер м. Хмельницький), Оксана Кисіль (національний експерт проекту Угода Мерів в Україні), Представник Мінрегіону.

Для участі в дискусії потрібно зареєструватися: https://goo.gl/forms/Updm7AReCdZ7b8Kz1

Контактна особа: Андрій Мартинюк, Голова Ради ГО «Екоклуб», (067) 3607158, martynyuk@ecoclubrivne.org

Українські міста долучаються до європейських ініціативи Угоди мерів, яка вимагає виконувати Плани дій сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР) для скорочення викидів парникових газів.
Захід відбувається в рамках проекту «Участь громадськості у планах дій сталого енергетичного розвитку» що реалізується «ГО Екоклуб» в рамках програми «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Отримувати анонси та новини  Української кліматичної мережі

Стати членом УКМ

 

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6