Пластик і клімат: який зв’язок? Аналіз експертів

Відбулася презентація доповіді “Пластик і клімат: який зв’язок?” від Zero Waste Alliance Ukraine, у якій узяла участь і відома кліматологиня Світлана Краковська. Представляємо матеріали вебінару.
Забруднення пластиком і зміна клімату – це не окремі, а тісно пов’язані між собою проблеми. Бо 99% пластику виготовляється з викопного палива, в основному нафти та газу, в тому числі російського походження.
Про глобальні та регіональні сценарії зміни клімату, зв’язок викопного палива і війни в Україні, можливі шляхи кліматично-стійкого розвитку розповіла Світлана Краковська, кліматологиня, ст. наук. співробітниця НАНУ, членкиня Міжурядової групи експертів зі зміни клімату (IPCC).
Анастасія Мартиненко, голова ГО Zero Waste Society, представила результати дослідження  “Пластик і клімат: який зв’язок?” та розповіла, як пластик впливає на зміну клімату на всіх етапах життєвого циклу. Запропонувала шляхи зменшення залежності від пластику та від російського викопного палива.
Окремо була піднята гостра тема про те, чи спалення відходів дасть потрібну Україні енергію і вирішить проблему звалищ.
Читати повний текст доповіді>> 
Анна Носак, грантова менеджерка ІСАР Єднання, розповіла про можливості підтримки екологічних ініціатив.

Вебінар проведено Zero Waste Alliance Ukraine у співпраці з Українською кліматичною мережею за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля Бюро Київ – Україна.
Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6