“WTF?!” – скандують наймолодші учасники кліматичного саміту

"WTF?!" - скандують наймолодші учасники кліматичного саміту‘WTF – тобто Where’s The Finance?’ (Де гроші?) – запитують молодіжні громадські організації YOUNGO та WMCY в урядовців, що приїхали на кліматичні переговори у Варшаву. Це їхня спроба змусити розвинені країни пояснити, на що ті щороку витрачатимуть 100 мільярдів доларів до 2020 і як при цьому збираються вберегти Фонд з адаптації, який зменшив кількість своїх проектів і ризикує “вчахнути” остаточно.

“Щоб досягти конструктивних домовленостей в 2015 році, нам потрібно мати чесне і адекватне фінансування від розвинених країн для менш розвинених. Вони вже підтвердили своє зобов’язання допомогти з впровадженням низьковуглецевих технологій та заходів з адаптації, але зараз намагаються уникнути виконання обіцянок”, – каже Луїза Кассон, представниця YOUNGO. Її напарниця Інґрід Верне додає: “Зараз на кліматичному саміті вперше присутні міністри фінансів. Потрібно, аби ми мали передбачливе фінансування та план дій до 2020 року”.

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6