У Луганську обговорили результати моніторингу утеплення шкіл та лікарень

luha-ws14 березня в м. Луганськ відбувся круглий стіл на тему «Результати моніторингу утеплення шкіл та лікарень в Луганській області». Громадські активісти провели ревізію того, як по Луганській області витрачаються «зелені інвестиції» від продажу квот на викиди згідно з Кіотським протоколом. В рамках проектів схеми зелених інвестицій ремонту підлягають будівлі 30 установ сфери освіти в м. Луганськ. Загальна орієнтовна вартість ремонтних робіт у Луганській області склала 249 млн. грн. Оновлення торкнулися фактично 30% навчальних закладів у Луганську.

Згідно результатів моніторингу у більшості установ Луганська роботи так і не закінчені, а початі були з відставанням від запланованого графіку. Також у 70% випадках зафіксовані суттєві порушення норм виконання ремонтних робіт, зокрема у школах №24, 42, 21, 28 роботи досі не закінчені.

Також велику стурбованість викликав факт, що освоює мільйони від «Кіотського протоколу» в Луганській області єдина будівельна фірма – «Карпатибудінвест». З відкритих джерел відомо, що засновниками ТОВ «КарпатиБудІнвест» є ПАТ «Нові Технології» і ТОВ «Фінансова компанія Лідер», які пов’язують з народним депутатом України Юрієм Іванющенко. Ця фірма раніше неодноразово ставала переможцем тендерів на будівельні роботи за кошти бюджету України в Луганській області та інших регіонах.

Під час круглого столу учасникам буди презентовані повні матеріали по моніторингу всіх 30 об’єктів освіти та охорони здоров’я у м. Луганськ.

Захід організовано ГО «Центр європейських ініціатив Луганщини» за фінансової підтримки Національного екологічного центру України та Європейського Союзу. Відповідальність за зміст матеріалів моніторингу та супроводжуючої документації несуть організатори. Зміст матеріалів не може розцінюватися таким, що відображає точку зору Європейського Союзу.

Дивитись інфографіку:
Моніторинг утеплення шкіл та лікарень в Луганській області

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6