УКМ підтримує схвалення Урядом Другого НВВ – Відкритий лист

Українська кліматична мережа (УКМ) закликає Кабмін схвалити Другий Національно визначений внесок України до Паризької угоди, який передбачає скорочення викидів парникових газів на 65 % від рівня викидів 1990 року до 2030 року.

УКМ підтримує ціль, яка призводитиме до реального скорочення викидів парникових газів та вестиме до досягнення цілі Паризької угоди – обмеження глобального потепління на рівні нижчому +2 градуси за Цельсієм. Без активної участі України в процесі декарбонізації світової економіки, успіх у стриманні кліматичної катастрофи не вбачається можливим.

Передбачене зменшення частки вугільної генерації у виробництві енергії для реалізації НВВ2, окрім зниження обсягу викидів парникових газів матиме наслідком покращення якості повітря та навколишнього середовища, що в свою чергу сприятиме покращенню здоров’я населення та зростання його економічного добробуту.

Використання нових технологій, перехід на відновлювальні джерела енергії, розвиток громадського транспорту, декарбонізація будівель та інші заходи, передбачені НВВ2, призведуть до створення нових робочих місць та усунення енергетичної бідності.

 

З повною версією звернення до Уряду можна ознайомитися нижче:

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6