Новини сфери клімату та енергетики. Дайджест УКМ у листопаді

Щомісяця ми випускаємо добірку найважливіших подій та рішень у сфері екологічної, кліматичної та енергетичної політики країни, а також новини та анонси членів нашої мережі — 36 екологічних організацій країни

До вашої уваги — дайджест УКМ за жовтень, першу половину листопада та анонси. Аби щомісяця отримувати дайджест кліматичних та енергетичних новин від УКМ варто підписатися на нашу розсилку.

НАЦІОНАЛЬНІ НОВИНИ 

  • 07.10. 2020 в.о. Міністра енергетики анонсувала оновлення Енергетичної стратегії України. Оновлення документу буде проходити на основі  Інтегрованого плану з боротьби зі зміною клімату та розвитку енергетики до 2030 року. Проєкт Інтегрованого плану розробляється Міненергетики згідно вимог до таких планів для країн ЄС. Інтегрований план включатиме заходи стосовно декарбонізації, підвищення енергетичної ефективності, розбудови енергетичних ринків, підвищення енергетичної безпеки, а також запровадженню інновацій в енергетиці України. 
  • 02.11.2020 Міненерго виступило з пропозицією створення Фонду декарбонізації. Передбачається, що Фонд адмініструватиметься ДАЕЕ та наповнюватиметься частиною податку на викиди вуглекислого газу, а кошти з нього йтимуть виключно на проекти, що призводять до скорочення викидів СО2 та мають енергоефективний, екологічний та соціальний ефекти.

НАЙБЛИЖЧІ ПОДІЇ ОРГАНІЗАЦІЙ УКМ ТА ПАРТНЕРІВ

  • 19 листопада відбудеться презентація результатів соціологічного дослідження “Майбутнє справедливої трансформації в Україні: сприйняття в шахтарських містечках”.  Долучайтесь онлайн з 10:00. Реєстрація для учасників.

НОВИНИ ЧЛЕНІВ УКМ

ГО “Екоклуб”

Центр екологічних ініціатив “Екодія”

Агентство економічного розвитку

  • Організація розпочала реалізацію проєкту “Відродження традицій компостування для збереження навколишнього природного середовища у Вознесенській ОТГ”.

МБО “Екологія-Право-Людина”

U-Cycle

ГО “Голос Природи”

ГО “Еколтава”

ГО “Нуль відходів Львів”

O.ZERO

  • Співзасновниця ГО Анастасія Мартиненко просить звернути увагу, що вона більше не має відношення до публічних сторінок O.ZERO. Натомість має офіційно нову назву громадської організації ГО Zero Waste Society. Детальніше про зміни.

Національний екологічний центр України

ГО “Екосенс”

WWF

ГО “Єдина планета”

ГО “Форза”

ГО “Екосфера”

  • У рамках роботи з молоддю представники та представниці ГО Екосфера проводили Зелені школи. Більше про одну з них.

ГО “Зелена Хвиля”

МОЖЛИВОСТІ В ОРГАНІЗАЦІЯХ УКМ

 

Контакти Української кліматичної мережі

climategroup.org.ua  

ucn@climategroup.org.ua
Підписатися на розсилку дайджесту УКМ
Отримувати анонси та новини членів мережі

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6