Вебінар «Нова доповідь ООН про зміну клімату: гаряча лінія з експертами IPCC»

Представляємо презентацію і запис вебінару про кліматичні зміни 2021, який 19 серпня провела Українська кліматична мережа.

УКМ продовжує проводити для своїх членів та усіх зацікавлених навчальні вебінари з тем кліматичної політики та практики адаптації до зміни клімату.

19 серпня відбувся вебінар «Нова доповідь ООН про зміну клімату: гаряча лінія з експертами IPCC».

Світлана Краковська – кліматологиня, старший науковий співробітник НАН України, співавторка першої частини звіту, порівняла клімат минулого та сьогодення і розповіла про сценарії майбутніх змін: чому у вчених немає сумніву, що зміну сучасного клімату спричинило людство. Також вона розкрила можливості запобігти подальшим змінам і катастрофічним наслідкам.

За словами Краковської, чотири минулі десятиліття були теплішими одне за одне, концентрація СО2 наразі найбільша за останні 2 млн. роки, а швидкість танення льодовиків найбільша за останні 2000 років. Екстремальна температура та паводки – відбуваються частіше та інтенсивніше, ніж раніше, а посухи захоплюють усе більші площі.

Скачати презентацію Світлани Краковської>>UkrClimNet_WGI_AR6_Eng-Ukrainian_Krakovska

Микола Шлапак, експерт з національних та субнаціональних політик, співавтор третьої частини звіту, анонсував третю частину звіту, що буде аналізувати викиди по секторах економіки та потенціалу скорочення викидів.

Відеозапис вебінару>>

Серія вебінарів проводиться Українською кліматичною мережею за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля Бюро Київ – Україна.

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6