Дайджест «Відвага. УКМ під час війни». Новини з кліматичного та гуманітарного фронту

До вашої уваги – дайджест новин організцій УКМ за три місяці війни. Після першого шоку, ми відновили роботу та розширили сферу діяльності, ще й посилили адвокаційну роботу за відмову від викопного палива.

СПІЛЬНІ ЗВЕРНЕННЯ

З перших днів війни організації УКМ активно включилися у протидію окупантам на інформаційному фронті, готуючи звернення  і відкриті листи до українських і європейських політиків, бізнесу, громадськості. Нижче перелік підготованих і поширених документів:

ЛІТОПИС 2021

Наше життя і діяльність поділилися на два великі шматки: до війни – і після 24 лютого життя під час смертельної загрози для нашої батьківщини. Не забуваємо, які ми були молодці і скільки всього встигали робили для пом’якшення зміни клімату.

ІСТОРІЇ ЧЛЕНІВ МЕРЕЖІ

 Війна нас застала зненацька, всі ми були розгублені та дезорієнтовані,  але більшість організацій змогли відновити діяльність у нових умовах: під загрозою обстрілів чи у евакуації. Ми записали кілька життєствержуючих історій колег, які  змогли поєднати кліматичну та гуманітарну роботу.

«Екоклуб»: спонукає відмовитись від російського викопного палива і допомагає постраждалим громадам і лікарнямГотується до зеленого відновлення та моніторить якість повітря.

«Плато» пішли у гуманітарне волонтерство, та вже відновили роботу над адаптацією міст до зміни клімату, яка тепер поєднується з практикою вирощування їжі в умовах міста.

«Лісові ініціативи і суспільство» продовжує займатися збереженням лісових екосистем, моніторингом рубок, і вже оцінює шанси відновлення лісів дронами. Ще ЛІіС адаптує ВПО на екскурсіях.

«Хмельницький енергетичний кластер» допомагає громадам переосмислити напрямок зеленої енергетики, щоб пройти опалювальний сезон менш болісно.

ДЕРУСИФІКАЦІЯ ЕНЕРГЕТИКИ

Війна рф проти України поставила нашу державу, ЄС і світ перед викликом щодо найскорішого введення ембарго на закупівлю нафти, газу і вугілля з країни-агресора.
У спецпроєкті УКМ “Дерусифікація енергетики” експерти аналізують різні можливості відмови від російських енергоносіїв:

Аби щомісяця отримувати дайджест кліматичних та енергетичних новин від УКМ,

варто підписатися на поштову розсилку.

Підписатися на новий Telegram-канал УКМ “Клімат і енергетика”

 

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6